Bøger / faglitteratur / opskrifter

Røg : alt om maden, smagen & metoderne


Beskrivelse


Om at lave mad med røg. Med afsnit om udstyr, teknikker, forberedelser, håndtering og forskellige smagsgivere i form af træsorter. Opskrifter, alle indeholdende røgning eller røgede ingredienser. Samt tabeller over forskellige kødtypers røgning, med anbefaling til varighed, saltning og røgtype.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 24. juni 2016

Grundig gennemgang af at lave mad med røg. Metoderne dækker fra simpelt bål til mere avanceret røgovn. For madentusiasterne.

Mad over bål smager bedre på grund af røgen. Dette er afsættet for denne bog. Første halvdel behandler teknikkerne bag røgning. Der lægges ud med en række aspekter af at røge sine madvarer. Derefter fortælles der om udstyr, teknikker, forberedelser, håndtering og selvfølgelig forskellige smagsgivere i form af træsorter. At rimme og salte madvarer behandles også. Anden halvdel af bogen består af opskrifter, alle indeholdende røgning eller røgede ingredienser. Opskrifterne dækker fra krydderier og hovedretter til bagværk og desserter. Her finder man også tabeller over forskellige kødtypers røgning, med anbefaling til varighed, saltning og røgtype. I første halvdel er der enkelte tegninger, mens anden halvdels opskrifter er ledsaget af fotos. Johan Åkerberg er svensk kok, og har tidligere udgivet en række koge- og opskriftsbøger hvorfra to er oversat til dansk.

Røgning er en gammel disciplin, der er blevet populær igen. Bogen giver en fin gennemgang af forskellige teknikker, og præsenterer nyttige tabeller over forskellige røg- og kødtyper. Der instrueres endda i at bygge egen røgovn. Opskrifterne dækker de fleste steder hele anretninger, og er derfor omfangsrige, men ganske ligefremme. En bog som denne er for de mere entusiastiske. Kan varmt anbefales.

Mad med røgSaltet & røget dækker samme emne. Saltet & røget dækker også saltningMad med røg dækker samme emne. dækker også saltning.


Berlingske tidende

d. 24. juni 2016

af

af

Søren Frank

d. 24. juni 2016