Bøger / faglitteratur

Med eller uden skræl : en debatbog om drengeomskæring


Beskrivelse


Med udgangspunkt i rituel omskæring af drenge debatteres spørgsmålet om kulturel og religiøs identitet i forbindelse med drengeomskæring.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2009

af

af

Henrik H Pedersen

d. 11. juni 2009

Målgruppen er fx læsere med interesse for aktuelle problemstillinger og debatbøger. Bogen appellerer særligt til læsere med interesse for kulturidentitet og for den jødiske og muslimske kultur. Desuden er bogen også interessant for alle med fokus på drengekulturer fra anden kulturel baggrund end den danske.

Bente Dalsbæk (f.1966) er uddannet jurist og har bl.a. arbejdet 10 år i folketinget. I dag arbejder hun som freelancejournalist og foredragsholder. Har skrevet Med underkop, 2007, om livet med en muslimsk svigermor. Bente Dalsbæks nye bog handler om drengeomskæring, som er fuldt lovligt i Danmark og Dalsbæk spørger i bogen, om det i hele taget er i orden at skære i børn for at videreføre sin egen kultur. Bente Dalsbæk har selv erfaring med denne konflikt, da hun er gift ind i en muslimsk kultur med politikeren Naser Khader. Bente Dalsbæk undersøger bl.a. hvad der ligger bag de kulturelle og religiøse valg, vi træffer på vores børns vegne. De forskellige problemstillinger skitseres og uddybes bl.a. gennem en række interviews, som Bente Dalsbæk har foretaget. Martin Krasnik kommer bl.a. ind på, at han med sin jødiske baggrund, ikke bare kan sige nej til omskæringen, og at det ville føles "forræderisk". Endvidere er der samtaler og interviews med bl.a. Özlem Cekic, Else Guldager fra Børnerådet og Bent Melchior.

Der findes intet andet aktuelt om emnet i bogform.

En "øjenåbner" og interessant debatbog, som kommer godt rundt om emnet.


Jyllands-posten

d. 10. juni 2009

af

af

Dennis Nørmark

d. 10. juni 2009