Bøger / faglitteratur / erindringer

Med fortiden bag sig : en kvindes vej ud af en svær barndom


Beskrivelse


Kitty Chappell (f. 1935) blev mishandlet af sin far gennem sin barndom. Senere møder hun Gud og lærer at tilgive.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2008

af

af

Camilla Sejerøe

d. 18. juni 2008

Bogen er til samme målgruppe som serien Virkelighedens verden, samt visse kristne.

Kitty Chappell er kristen og har skrevet flere bøger med ny-kristent indhold. Denne er oversat fra I can forgive if I want og det er egentlig en mere dækkende titel end Med fortiden bag sig. Der er ikke kommet andre bøger på dansk af forfatteren, men andre amerikanske titler er The day I met God og What I learned from God while cooking, samt flere andre i samme genre. Bogen er en personlig beretning om forfatteren, der blev mishandlet af en voldelig og øjensynligt psykopatisk far, da hun var barn. Da hun som teenager kommer i kirke og møder Gud, kan hun frelse sig selv. Bogen fortæller desuden om hendes voksne liv, om hvordan hun har fundet vej til tilgivelse, og hvordan hun hjælper andre. Sproget er talesprog, og det fungerer udmærket, omend man tydeligt fornemmer at bogen er oversat.

Der er mange af denne type personlige beretninger - det, der gør denne speciel er den kristne synsvinkel, som vi ikke er så vant til.

Ikke stor litteratur - det er denne type personlige beretninger vist sjældent. Jeg tror ikke, den vil blive voldsomt efterspurgt - enkelte kristne kan måske spørge efter den, idet den er udgivet af et kristent forlag og promoveres i disse kredse.