Bøger / faglitteratur / øvelser

Med små skridt


Beskrivelse


Hvad vil det sige at have en depression? Bliver man rask igen? Hvordan genvinder man lysten til livet? Det er spørgsmål, Inge Madsen stillede sig selv, da hun led af sygdommen. Desværre manglede hun bøger, der fortalte om emnet - og energi til at søge efter den viden, der allerede var. Derfor fik hun ideen til denne bog, der indeholder alt det, man har brug for at vide, når man er gået ned med stress eller er blevet depressiv. Bogens første del beskriver via 12 cases, hvordan det føles at have stress eller en depression. Det er en række meget forskellige, ærlige og åbne beretninger, der viser, hvordan helt almindelige mennesker pludselig kan blive syge. Dette efterfølges af en medicinsk vinkel, hvor læger og andre eksperter udtaler sig om sygdommene. Her er blandt andet interview med professor og depressionsforsker Poul Videbech og et interview med speciallæge i arbejdsmedicin og stressforsker Bo Netterstrøm. Desuden indeholder bogen en stresstest og en depressionstest, så den enkelte selv kan teste sig. Bogens tredje del handler om at se fremad: hvordan man kan blive rask, hvad man selv kan gøre, og hvordan man kan forebygge stress og depression. Til bogen hører en cd med afslapningsøvelser og en guidet meditationsøvelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 12. nov. 2009

Meget anvendelig bog om stress og depression henvendt til den stress- eller depressionsramte selv, mens deres pårørende med fordel kan læse med over skulderen. Bogen vil være oplagt på en udstilling eller litteraturliste om disse meget udbredte lidelser.

Bogen er opbygget i 3 dele, hvor vi starter med 12 personlige beretninger, som er værd at læse og vil sige de fleste mennesker noget. Herefter følger eksperternes oplysninger om emnet, mens sidste del er en gør-det-selv-del, hvor vi får råd om, hvad der er at stille op, når skaden er sket eller skal forebygges. Inge Madsen arbejder som coach og underviser fra eget firma. Hun har selv været "gået ned" med stressrelateret depression, så det er ud fra egne erfaringer hun har skrevet bogen, hvor hun inddrager en række eksperter som Poul Videbeck, overlæge på Center for Psykiatrisk Forskning, stressforsker Bo Netterstrøm, psykiatrisk overlæge Per Bech samt kostvejleder Claus Tonsgaard, således at det faglige fundament er på plads. Og ikke at forglemme den flok personer, der bidrager ved at fortælle deres barske og smertelige historier. En cd med afslapningsøvelser, visualisering og guidet meditation medfølger.

Stress - når kroppen siger fra, 2003 og Jeg havde lagt alle viskestykkerne sirligt sammen - i køleskabet, 2009 rummer begge personlige beretninger og information.

Fin og anvendelig brugsbog om stress og depression, der vil kunne læses bredt af ramte og deres pårørende, som her vil finde støtte og inspiration.