Bøger / faglitteratur

Medicinsk cannabis : myter, perspektiver og evidens


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2019

af

af

Frederik Nielsen

d. 26. feb. 2019

Cannabis er en omdiskuteret plante som deler vandene og som er omgærdet af mange fordomme og myter, men det er også en lægeplante, som har været brugt i det meste af verden i årtusinder. Henvender sig til læsere, der gerne vil vide mere om plantens medicinske egenskaber.

Medicinsk cannabis er en jungle at finde rundt i og lovgivningen og debatten er lige så svær at blive klog på. Flere og flere danskere bruger cannabis til behandling og smertelindring, men er ofte nødt til at bryde loven for at få fat i og bruge planten. Bogen gennemgår cannabis' historie, plantens indholdsstoffer og dens egenskaber samt hvordan den helt konkret anvendes som alternativ til syntetisk fremstillet medicin. Forfatteren er uddannet phytoterapeut og zoneterapeut og arbejder bl.a med undervisning af alternative behandlere og rådgivning af kræftpatienter. Hun har bl.a. tidligere skrevet Når diagnosen er kræftNår diagnosen er brystkræft og Når diagnosen er brystkræftMedicinsk cannabis er en jungle at finde rundt i og lovgivningen og debatten er lige så svær at blive klog på. Flere og flere danskere bruger cannabis til behandling og smertelindring, men er ofte nødt til at bryde loven for at få fat i og bruge planten. Bogen gennemgår cannabis' historie, plantens indholdsstoffer og dens egenskaber samt hvordan den helt konkret anvendes som alternativ til syntetisk fremstillet medicin. Forfatteren er uddannet phytoterapeut og zoneterapeut og arbejder bl.a med undervisning af alternative behandlere og rådgivning af kræftpatienter. Hun har bl.a. tidligere skrevet Når diagnosen er kræft og .

En virkelig detaljeret og gennemarbejdet bog om cannabisplanten og dens virkninger. Om hvordan den kan bruges medicinsk på trods af at den på nuværende tidspunkt er ulovlig, selvom den virker på flere sygdomme og med mildere bivirkninger end den traditionelle medicin som lægen udskriver.

Både Sandhederne om medicinsk cannabisMedicinsk cannabis, som går mere til bunds i debatten og Medicinsk cannabis, der fokuserer på det lægefaglige er oplagteBåde Sandhederne om medicinsk cannabis, som går mere til bunds i debatten og , der fokuserer på det lægefaglige er oplagte.Informationer og udgaver