Bøger / faglitteratur / vejledninger

Når diagnosen er brystkræft : en selvhjælpsbog for kræftpatienter


Beskrivelse


Om årsagerne til brystkræft, behandlingsformerne og gode råd til hvordan man selv kan styrke immunforsvaret så man lettere at komme igennem sygdommen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2017

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 11. maj 2017

En kræftdiagnose kan ramme alle. Heldigvis har man selv mulighed for at forbedre sin prognose gennem kost og livsstil. Der er gode råd at hente i denne grundige og forskningsbaserede selvhjælpsbog for brystkræftpatienter og sundhedspersonale.

I det første ud af fire kapitler gennemgås hvilke faktorer der kan udvikle kræft, fx visse fødevarer og stress. De næste kapitler omhandler brystkræft som sygdom og de konventionelle kræftbehandlinger (operation, kemoterapi, medicinsk behandling mm.). Sidste kapitel fylder over halvdelen af bogen, og er en række redskaber til selvhjælp, fx kost der styrker immunforsvaret. Til sidst en liste med fordelene ved ti vigtige hjælpemidler (gurkemeje, soja, medicinske svampe mm.). Bogen er illustreret med skemaer, tabeller og farvefotos. Inge Kellermann (IK) er uddannet zoneterapeut og phytoterapeut, og har bl.a. udgivet Når diagnosen er kræftDe bedste råd når diagnosen er kræft og De bedste råd når diagnosen er kræftI det første ud af fire kapitler gennemgås hvilke faktorer der kan udvikle kræft, fx visse fødevarer og stress. De næste kapitler omhandler brystkræft som sygdom og de konventionelle kræftbehandlinger (operation, kemoterapi, medicinsk behandling mm.). Sidste kapitel fylder over halvdelen af bogen, og er en række redskaber til selvhjælp, fx kost der styrker immunforsvaret. Til sidst en liste med fordelene ved ti vigtige hjælpemidler (gurkemeje, soja, medicinske svampe mm.). Bogen er illustreret med skemaer, tabeller og farvefotos. Inge Kellermann (IK) er uddannet zoneterapeut og phytoterapeut, og har bl.a. udgivet Når diagnosen er kræft og .

De mange fodnoter og fagudtryk gør læsningen tungere end gængse selvhjælpsbøger, men det gode layout og de korte afsnit gør stoffet mere læsevenligt. Tonen er seriøs, men optimistisk, og der vil være mange gode råd at hente i denne omfattende og veldokumenterede bog, der vil fungere godt som opslagsværk.

Der findes en del om kræft og alternativ behandling. Jeg vil fremhæve IKs tidligere udgivelser og AnticancerBrystkræftkogebogenEn sund kvindekrop - uden brystkræft. For flere opskrifter findes Brystkræftkogebogen og En sund kvindekrop - uden brystkræftDer findes en del om kræft og alternativ behandling. Jeg vil fremhæve IKs tidligere udgivelser og Anticancer. For flere opskrifter findes og En sund kvindekrop - uden brystkræftDer findes en del om kræft og alternativ behandling. Jeg vil fremhæve IKs tidligere udgivelser og Anticancer. For flere opskrifter findes Brystkræftkogebogen og .