Bøger / faglitteratur

Mediekomplekset


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 12. feb. 2016

Trods en kraftig medialisering af samfundet er der ikke fulgt en tilsvarende mediekritisk teori i kølvandet. Forfatteren giver et bud på en sådan teori. For medie- og samfundsforskere og studerende på universitetsniveau.

Forfatteren er lektor og ph.d. i politisk økonomi på Roskilde Universitet. I en konstatering af, at de mange nye medier på mange måder har ændret det økonomiske og politiske landskab herhjemme, efterlyser forfatteren en tilsvarende kritisk teori af det fænomen. Der er sket en medialisering af såvel økonomi og politik, medieudviklingen er eksploderet, men mediekritikken er stort set forstummet. Forfatteren giver sit bud på en teoretisk kritik af et samfund, hvor ikke kun økonomi og politik er medialiseret, men også de sociale dynamikker er gennemgribende forandrede.

Det er en særdeles vanskeligt tilgængelig bog på et abstraktions- og teoretisk niveau, der begrænser bogen til fagfæller på universiteterne og deres studerende. Det teoretiske apparat bygger på et væld af andre teoretikere, hvilket den primært udenlandske litteraturliste vidner om. Der er ganske få steder, hvor teorierne foldes ud og eksemplificeres, så lægmand kan være med.

En verden af medier har samme tema og tilgang, er også teoretisk, men noget lettere tilgængelig.


Det ny Clarté

Årg. 11, nr. 30 (2016)

af

af

Staffan Dahllöf

Årg. 11, nr. 30 (2016)