Bøger / øvelser

Meditation for alle : så let får du ro og pauser i en travl hverdag


Beskrivelse


Om at finde ro i en travl hverdag med enkle øvelser, som kun tager et minut eller to og ikke kræver hjælpemidler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 23. mar. 2009

Titlen er Meditation for alle, men den henvender sig vist mest til kvinder, der gerne vil lære at meditere og finde ro i en travl hverdag.

Ingrid Ortmann har skrevet en del bøger om meditation både for børn og voksne. Denne bog er udgivet på Pretty Ink forlaget og er en letlæst "lyserød" (pastelfavet) bog med en masse gode tips til især kvinder, der ønsker at bevare den mentale ro i en travl hverdag. Bogen er skrevet i meget korte kapitler og giver et udmærket input til at komme i gang med at meditere, hvad enten det er på arbejdspladsen, hjemme eller andre steder. Der er øvelser til alle situationer og tidspunkter, når vækkeuret ringer, i badet, i sofaen, finde fokus inden et møde osv. Bogen indeholder også mange afspændingsøvelser og visualiseringer. Der medfølger desuden en cd med udvalgte øvelser.

Der er mange titler om meditation og mindfulness, senest Find hjem til dig selv : 108 lektioner i mindfulness, 2008.

På en eller anden måde opleves bogen lidt popsmart, beregnet til den travle kvinde, der ikke har tid til at fordybe sig i en bog. Jeg er dog ret sikker på, at det er en bog, låneren vil tage ned fra hylden, for den ser ud til og er indbydende med korte enkle tekster til at geare ned i en stresset hverdag. Man bliver nemt inspireret til at komme i gang. Læs mere www.ingridortmann.dk.