Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Medusas øje


Beskrivelse


Tvillingesøstrene Jo og Mag overhører ved et tilfælde, at præsten i Roskilde Domkirke skjuler en flygtningefamilie. Da præsten skydes under en gudstjeneste, bliver de rodet ind i mord, og deres nye viden åbner en afgrund under deres trygge teenageliv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2013

af

af

Henriette Olesen

d. 18. okt. 2013

Her kommer en virkelig god spændingsroman til de lidt ældre læsere. Bogen henvender sig til de 13-16-årige både piger og drenge, der kan lide spænding sat i realistiske rammer. Forsiden og bagsideteksten formidler bogen godt.

Lasse Bak Sørensen har tidligere skrevet Rasmus og Julie samt fantasybogen Taya. Her har han lavet en spændingsroman, der foregår i et realistisk miljø. Tvillingerne Jo. og Mag. overhører ved et tilfælde, at præsten i Roskilde Domkirke skjuler en flygtningefamilie. Da præsten bliver skudt ved et attentat, rodes Jo. og Mag. samt deres kammerat Jonathan ind i organiseret kriminalitet, nazisme, mord og had. Medusas øje er neglebidende spændende lige fra første side. Der er flere parallelle forløb i historien, som alle viser noget om næstekærlighed og selvtægt. Bogen er særdeles velskrevet, sproget flyder, og historien virker plausibel indenfor rammen.

Jeg har svært ved at sammenligne Medusas øje med noget. På den ene side er det en typisk spændingsroman med mord, opklaring og spirende kærlighed, men grundet de flere lag i historien, rummer denne roman så meget mere end plottet. Realistisk spændingsroman der giver stof til eftertanke.

Denne bog er særdeles velskrevet. Den har alle elementer til en god spændingsroman og vil begejstre målgruppen. En virkelig god bog med stof til eftertanke for de unge.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 2 (2014)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 67, nr. 2 (2014)