Om den kolde krig i årene fra 1961, året for opførelsen af Berlinmuren og året før Cubakrisen, til 1977, hvor Vietnamkrigen er blevet afløst af konflikt i Angola og Sovjetunionens optimistiske udenrigspolitisk. For historisk interesserede.
Dette andet bind af Poul Villaumes flerbindsværk, om den globale kolde krigs historie, dækker perioden 1961 til 1977. Denne periode er betegnet som den kolde krigs mellemperiode. Den kendetegnes ved sin start for stigende og eskalerende spænding mellem Øst og vest, blandt andet på baggrund af opførelsen af Berlinmuren og Cubakrisen. Derudover udvikler konflikten sig over tid til en afspænding mellem parterne, der starter fra midten af 1970erne. Afspændingen i 1970'erne fandt sted på baggrund af et stadig højere militært rustningsniveau, som var med til at berede vejen for det sidste årti af den kolde krig frem til omkring 1990. Første bind, Frygtens logik, dækker perioden før 1961.
Grundig og dygtig formidling af emnet. Det er værd at fremhæve nuanceringen af emnet, da forfatteren forholder sig til alternative scenarier og strategier, som man ikke valgte at følge. På den måde gives et bedre billede af en konflikt, der ofte opstilles sort-hvidt. Sproget er relativt akademisk.
Den kolde krig er et lignende værk, som dog ikke er så nuanceret.