Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

Men vi skal mættes


Beskrivelse


Der gives anvisninger på, hvordan man som kristen bør opføre sig i vore dages forbrugersamfund og der peges på hvilke faldgruber, kristne skal være opmærksomme på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Bogen giver anvisninger på, hvordan man som kristen bør opføre sig i vore dages forbrugersamfund. Forbrugerisme er vore dags største synd og dermed den største udfordring, den erklærede kristne står overfor. Bogens målgruppe er således defineret. Omslagsfotoet, som forestiller en indkøbsvogn på orange baggrund, vil sammen med bogens titel og undertitel formidle den til rette vedkommende.

"Om den verden vi lever i kan man sige to ting: Først og fremmest er den skabt af den levende Gud. Derfor er den fyldt med gode ting, som er en umådelig velsignelse for os. Men det er også en verden, som er faldet i fjendehånd. Satan er kommet til, og derfor truer verden også os som kristne." Således er tonen slået an i denne bog - oversat fra engelsk, hvor oversætteren har udeladt enkelte særlig (gamle) engelske afsnit, som ville være uforståelige for danskere i vore dage. Og det er vore dage, der er udfordringen. Forbrugerismen er blevet "det andet evangelium", der truer med at stjæle opmærksomheden fra det egentlige kristne evangelium. Bogen analyserer forbrugersamfundets mange perspektiver og peger således på de faldgruber, kristne skal være opmærksomme på.

Jeg har ikke fundet noget tilsvarende.

Bogen er en kristen opsang til forbrugerismen, der betragtes som djævelens fristelse til vore dages kristne. Bogen fornægter ikke alle materielle goder, idet verden inklusiv det materielle er skabt af Gud. Alligevel er det ikke så ofte, vi møder den type tordentale på det danske bogmarked.Informationer og udgaver