Bøger / faglitteratur

Mennesket i naturen - naturen i mennesket


Beskrivelse


Med evolutionslæren og mikrobiologien som grundlag beskrives livets historie med fokus på menneskets opståen og oprindelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2016

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 27. jan. 2016

Odyssé gennem livets historie: Dets opståen, menneskets oprindelse og hvad fremtiden måtte bringe. For interesserede i naturvidenskab.

Forfatteren er cand. scient. og safariguide med en omfattende rejse- og ekspeditionsvirksomhed bag sig. Bogen er delt i tre: Generelt om hvad naturvidenskaben er nået til inden for evolutionslæren, menneskets udvikling og indflydelse og endelig mikrobiologi, hvor mennesket ses som værtsdyr for bakterier og virus. Den afveksler mellem videnskabelige afsnit, cases og forfatterens egne beretninger og betragtninger fra rejser og ekspeditioner. Illustreret med spredte farvefotoer og tegninger.

Bogen er en blanding af betragtninger over den nyeste forskning inden for området og mange eksempler fra forfatterens egne iagttagelser ved rejser og ekspeditioner. Specielt den tredje del om mennesket som værtsdyr har en utraditionel indfaldsvinkel. Der er ingen enkle forklaringer, men inspiration til selv at opsøge viden ud fra betragtningen om at naturen konstant forandrer sig. Den udfordrer også gængse opfattelser, fx af artsbegrebet. Bogen er let forståelig.

Bogen minder en del om Da mennesket blev menneske, 2015. Men spænder dog emnemæssigt bredere.


Berlingske tidende

d. 29. feb. 2016

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 29. feb. 2016