Målgruppen er både ledere og medarbejdere, der her kan få et indblik i de fordele og udfordringer, der er ved videndeling. Også velegnet for studerende i fx organisationsteori. Med den tætte tekst er her ikke tale om en gør-det-selv brugsbog i videndeling, men snarere en bog der giver teorien bag emnet, som vil være god at have læst, før man kaster sig ud i et videndelingsprojekt.
Vi får et indblik i 3 vigtige faktorer for videndeling: Folks opførsel, hjælpsomhed eller misundelse? De fysiske rum og tilgængeligheden til den viden, der findes: Er det viden skjult hos den enkelte medarbejder eller er det struktureret og lettilgængelig viden? Bogen er en opfølgning på forfatterens bog fra 2004 Vidensdeling - perspektiver, problemer og praksis. Her blev fundamentet beskrevet. Her er fokus på omkostningerne for at afdække organisationens og de enkelte ansattes vilje til videndeling, som ikke altid er oplagt. Bogen er også en opdatering af den nye viden, der er kommet til om emnet. Peter Holdt Christensen er lektor ved Copenhagen Business School.
Forfatteren har også skrevet Motivation i videnarbejde, 2007 om udfordringen ved at motivere videnarbejdere. Rumforskning, 2009 handler om den fysiske indretning af arbejdspladsen og betydningen for bl.a. videndeling.
En opfølgning af forfatterens tidligere bog om videndeling, der giver en teoretisk baggrund og sætter tanker i gang omkring emnet, som ikke er så enkelt og oplagt i enhver organisation, som man måske skulle tro.