Bøger / faglitteratur

Merlin : oplevelser på danske vinger


Beskrivelse


50 piloter, læger, reddere m.fl. fortæller om det daglige arbejde på EH101 Merlin og egne oplevelser om dramatiske missioner - fra en redningsaktion på Præstø Fjord til en havareret helikopter i Afghanistan. Til sidst fortælles om helikopteren, anskaffelsen og dets historie i flyvevåbnet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2017

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 24. aug. 2017

Danmarks redningshelikopter spiller en livsvigtig rolle i både ind- og udland. Denne bog giver et unikt indblik i en række dramatiske missioner, hvor Merlinhelikopteren og dens besætninger har været involveret. Til militær- og flyinteresserede.

Bogen giver et indblik i arbejdet på flyvevåbnets "flyvende skadestue" og bringer læseren med på nødhjælpsflyvninger, ambulanceflyvninger, hemmelige krigsmissioner og fx fredelige nedkastninger af julegaver til Siriuspatruljen. Her fortæller 50 piloter, læger, reddere, teknikere, systemoperatører om det daglige arbejde på helikopteren og egne oplevelser om dramatiske missioner - fra en redningsaktion i Præstø Fjord til en havareret helikopter i Afghanistan. Til sidst fortælles om selve flyet, anskaffelsen og dets historie i luftvåbnet. Illustreret med farvefotos med fly, besætninger og fra aktioner over land og til søs.

50 beretninger om oplevelser med et af luftvåbnets mest kendte fly. Stilen er lidt blandet med nogle i jævnt sprog, mens andre er mere journalistisk spændende opsat. En hel del er præget af rapport- og fagsprog og formår ikke rigtigt for alvor at udnytte episodernes dramatiske potentiale. Men alt i alt gives et godt dækkende billede af alle facetter i flyets funktioner og besætningens vilkår i de mange opgaver. Fotosiden er fremragende og giver en fin flyatmosfære.

Der findes intet på dansk om Merlinhelikopteren, men bogen er parallel med: HerculesF-16 - oplevelser på danske vinger og F-16 - oplevelser på danske vingerDer findes intet på dansk om Merlinhelikopteren, men bogen er parallel med: Hercules og .


Dagens medicin

2017, nr. 17

af

af

Niels Bjørn Albinus

2017, nr. 17


Flyv

2017, nr. 5

af

2017, nr. 5