Bogen egner sig til faglig læsning for børn på 11-12 år, som appetitvækker, hvis man vil vide mere om uddannelsen til meteorolog eller bare som en introduktion til emnet.
Teksten er en skønsom blanding af kapitler om forfatterens egen karriere og oplevelser, om meteorologiske fænomener og relativt korte afsnit om, hvordan man uddanner sig til meteorolog. Således får man et godt indblik i, hvor vigtigt arbejdet er for os alle i dagligdagen, ikke mindst for luftfart, landbrug og skibsfart. Der er udmærkede afsnit af mere teoretisk art, fx om tordenbygers opståen og vandets cirkulation, og så er der hyggeafsnit om luftfartsvejrkoder, om vejrvarsler og om skærmtrolden Maria. Billedsiden består af fotos og skematiske tegninger. Der er en god ordliste, men ingen medialiste.
Forfatteren har gennem årene skrevet flere bøger om meteorologi, og hun har også oversat og bearbejdet bøger om emnet. Maria fortæller om vejret for børn fra 1998 har adskillige elementer fælles med den foreliggende, men er for lidt yngre børn, og der er heller ikke afsnit specifikt om uddannelsen. I øvrigt er der en del bøger om vejret, blandt andet skrevet af diverse vejr-kendisser.
Bogen supplerer andre bøger om meteorologi ved også at have afsnit om, hvordan man uddanner sig.