Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mi og Mo i det dybe hav


Beskrivelse


Mi og Mo sejler ud på havet. Niki vil vise Mi og Mo livet i det dybe hav. Mi og Mo og Niki har masker på, og de kan tale sammen gennem masken. De dykker ned til koralrevet og videre til en hule, hvor der bor en farlig moræne. De ser også en haj, men delfinen redder dem fra hajen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 23. nov. 2012

Mi og Mo i det dybe hav hører til serien Lydret dingo og er til frilæsning og læsetræning - fra 1. klasse. Let-tal 12.

Mi og Mo har været i Søby, på safari, på månen, i Canada, i Sahara og nu dykker de også ned i det dybe hav. Niki viser Mi og Mo livet i havet. De sejler ud til dybet. Mi og Mo og Niki har masker på, og de kan tale sammen gennem masken. De svømmer og dykker ned til koralrevet og videre til en hule, hvor der bor en farlig moræne. De ser også en haj og en delfin. Teksten er sat læsevenligt med stor typografi. Der er anvendt 56 % lydrette ord, 78 % er enstavelsesord. Ordet koral-rev er delt. Teksten er sat øverst på opslaget på Rasmus Bregnhøis illustrationer, der viser de efterhånden velkendte sjove fyre, Mi og Mo. Illustrationerne udvider og underbygger den letlæste tekst. Læseren får desuden viden om, at man ikke må stå på koralrevet - det skal vi passe på! Omslaget viser de tre svømmende fyre på vej mod dybet.

Bogen ligner i layout de tidligere fem titler i serien om Mi og Mo. Desuden kan sammenlignes med forfatterens andre bøger i Lydret dingo, bøgerne om Sif og Søs, Tor og Tim og Puk og Sif.

Bogen er meget velegnet til læsetræning for børn fra 1. klasse/ 7 år. De to fyre Mi og Mo er sjove at følge på deres vej mod dybet, og mange elsker at læse den lydrette og letlæselige serie. Anbefales varmt fordi der er kvalitet i såvel illustration som indhold i tekst.