Bøger / faglitteratur til børn

Mig og min hund : hunde for børn


Beskrivelse


Om hvordan man som barn kan lære at tage ansvar og passe og pleje hunden på en god måde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2018

af

af

Bo Knudsen

d. 21. dec. 2018

En ung hundeejer og hundetræner giver sine erfaringer med hunde videre til andre børn og unge fra ca. 10 år og op.

Den 15-årige forfatter Kamille Ravn Staub har altid haft hund og er selv træner på forældrenes "Rie Ravn Center for Hundeadfærd". Der er farvefotos på næsten hvert opslag, og dem står forfatter også selv for. Bogen giver forskellige råd om at have hund, bl.a. om kost, adfærd, leg og træning.

Forfatterens engagement og glæde ved at arbejde med hunde skinner igennem. Og hun viser også, at hun har stor viden om at have med hunde at gøre. Mange af bogens grundtanker, principper og ideer går igen fra forlagets tidligere bog Den kompetente hundeejer, skrevet af Kamilles mor, Rie Ravn. Bogen ligner denne grafisk, men Kamille strukturerer bogen på sin egen måde og skriver i sit eget sprog direkte henvendt til børn og jævnaldrende. Indholdet kommer desværre til at virke rodet og overfladisk og med for lidt baggrund og sammenhæng. Sprogligt er der problemer, fx med endelser og stedord. Bogens tekst virker ikke gennemarbejdet. Det ses også ved, at der flere steder henvises til kapitelnumre, selv om bogens kapitler ikke har numre.

Til børn og unge, der har hund, er der flere bøger, bl.a. En guide til hundens bedste venMit kæledyr er et rovdyr og Mit kæledyr er et rovdyrTil børn og unge, der har hund, er der flere bøger, bl.a. En guide til hundens bedste ven og .