Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Milton køber en mus : QR-bog


Beskrivelse


Musen Milton er på vej til byen efter ost. Han opdager en butik, der handler med computere. Milton vil ha en ny pc. Men i butikken ser han, at musene er i fængsel. Milton køber en mus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2013

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 17. maj 2013

Bogen egner sig til læsetræning fra 1. kl. Bogen indgår i forlagets serie Digilæs.

På 1. opslag er vist illustrationer med tekst, der introducerer ord og agenter fra bogen. Der er en ost, et fængsel, en sol, en pc, musen Milton og slangen Sally. Musen Milton er på vej til byen efter ost. Han opdager en butik, der handler med computere. Milton vil have en ny pc. Men i butikken ser han, at musen er i fængsel. Milton vil hjælpe musen ud, så han køber den. Da Milton kommer hjem, ser slangen Sally musen. Sally sluger musen, men spytter hurtigt mus og ledning ud igen. Musen Milton og slangen Sally ler. Forfatteren leger med ordet mus og dets konnotationer. Omslaget viser den forskrækkede Milton, da slangen sluger pc-musen. Der er illustrationer på alle opslag, der viser, hvad teksten fortæller. Illustrationerne er farvelagte. Teksten er læsevenligt sat på 2 til 3 linjer pr. side. De sværeste to ord i teksten har tre stavelser. Serien består af bøger inddelt efter ord, lyde og stavelser. Forlaget har udgivet en række letlæselige bøger, hvoraf denne er i den bedre ende.

Super let ps har flere gode letlæselige bøger; fx serien om Klub K -senest kom Klub K gider ikke drenge. I serien Lydret dingo vil jeg nævne serien om Mi og Mo - senest Mi og Mo i det dybe hav.

Bogen er let at læse og egner sig til læsetræning. Den giver børn fra 1. klasse en sjov oplevelse, idet der er leget med ordet mus. Derved fremstår indholdet både komisk og skørt.