Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mimis band


Beskrivelse


Mimi og hendes venner Anna og Teo laver et band. Det lyder ikke godt!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 28. aug. 2013

To letlæsningsbøger i serien Lydret ps til begynderlæserne allerede fra børnehaveklassen.

Bøgerne handler om Mimi og hendes venner Anna og Teo. I Mimis band laver børnene et orkester, men det lyder ikke godt, så det ender med, at Anna og Teo i stedet for at spille med synger til Mimis klaverakkompagnement. I Mimis zoo laver børnene en zoologisk have med Mimis kanin som basis, men i fantasien også vilde dyr som bavian, panda, musvit og grib. Teo vil have sin smølf med, men Mimi synes ikke, den passer ind. Da de fleste dyr forsvinder, er der kun kaninen og smølfen tilbage. Historierne er skrevet med korte, lydrette og lydnære ord med mange gentagelser. Typografien er stor, åben og sat i korte linjer. De glade og meget beskrivende illustrationer støtter og udvider historiernes univers. Forfatteren har skrevet mange letlæsningsbøger, fx bøgerne om Palle og far. Der findes opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside.

Der findes lignende bøger til den allerførste læsning, f.eks. Læs lydret, som også henvender sig til de absolutte begynderlæsere.

De to charmerende og letlæste bøger kan give begynderlæserne - allerede fra børnehaveklassen - oplevelsen af at kunne læse. Målgruppen vil kunne nikke genkendende til bogens lege- og fantasiunivers.