Bøger / faglitteratur til børn / løft og kig

Min allerførste bog om borge


Beskrivelse


Billedbog om riddere, våben, kampe og store borge. Et godt indblik i livet på borgene i middelalderen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2015

af

af

Marianne Agger

d. 22. juli 2015

Riddere, våben, kampe og store borge. Man får et godt indblik i livet på borgene i middelalderen i denne bog, der er en fin introduktion til den fascinerende verden for børn fra ca. 4-6 år.

Via femten opslag kommer man godt omkring borgenes opbygning og funktioner samt livets gang for middelaldermennesket. Bogen er delt op i små afsnit, der handler om tiden og samfundet, borgenes opbygning set ude- og indefra, menneskenes dagligdag og fritid, en almindelig dags forløb, festlige lejligheder, dyrelivet, turneringer, belejring og om hvordan, man træner i ti år for at blive ridder. På hvert opslag er der en kort, indledende tekst, der suppleres med små faktaoplysninger, som knytter sig til tegningerne.

Bogen har en passende mængde informationer set i forhold til målgruppen. Tegningerne er overskuelige på trods af, at der præsenteres en hel del ting på hver side, og at der er et mylder af mennesker, dyr og ting. Da den sammenhængende tekst er minimal, kan man især bruge bogen som en samtalebog ud fra tegningerne og de mange fakta. Tegningerne har et sødt og humoristisk udtryk, så der er intet at være bange for i bogen om den ellers så barske ridderverden.

Andre gode, lignende billedbøger om borge og riddere er fx Dutertres Riddere og borgeRidderborgen og Trapps Ridderborgen, der også har mange aspekter medAndre gode, lignende billedbøger om borge og riddere er fx Dutertres Riddere og borge og Trapps , der også har mange aspekter med.Informationer og udgaver