Bøger / faglitteratur til børn

Min første undulat


Beskrivelse


Hvordan holder man undulat? Om hvordan den skal bo, hvad den skal have at spise og om daglig omgang med undulaten. Mange fotos.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2001

af

af

Steen Agger (skole)

d. 7. feb. 2001

Forfatteren har tidligere skrevet om høne, kanin og kat i samme serie. Her drejer det sig om vores mest populære stuefugl, undulaten. Vi hører om vildtlevende undulater i Australien, tamformens mange farvevarianter, anskaffelse, bure, udstyr, foder, tilvænning, opdræt og pleje. Bogen kommer godt rundt om de emner, som en begynder har brug for at vide noget om. Den har mange gode råd og oplysninger, som giver børn mulighed for at holde undulater på en måde, der er til glæde for både fugl og barn. Teksten er sat i to spalter, og billedmaterialet består af farvefotografier. Bogen kan læses fra 3. klassetrin. Jørgen Liljensøe har tidligere udgivet en bog om undulater. Den hedder Børn holder undulater, og førsteudgaven er fra 1985. I 1999 udkom Jeg har undulater. Den giver også god information om fuglehold men er en smule sværere at læse.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2001

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 7. feb. 2001

Forfatteren er en erfaren mand på flere måder. Dels er en han kendt som en god formidler af fagligt stof, og dels er han kendt fra mange andre bøger om dyr. Denne er hans anden om undulater, men jeg har ikke kunnet sammenligne med den første Børn holder undulater (1997) eller med en nyere af Kurt Kolar Jeg har undulater (1999). Bogen har helt samme niveau og udstyr som Min første kanin og Min første høne af samme forfatter. Den giver begyndere i dyrehold et første indblik i de nødvendige betingelser for at passe undulater på bedste vis. Der er tale om meget praktiske råd og kontante vejledninger i køb af undulaten, buret, fodring og alt de andet nødvendige. Desuden gives en første introduktion til yngelpleje, hvis man køber en undulat mere af et andet køn, og der kommer æg og unger. Gode, illustrative farvefotos og en kortfattet tekst passer fint til målgruppen af de ca. 10-årige, men den kan også godt formidles for de endnu yngre. Bruges bogen efter sin hensigt, får flere undulater et bedre liv under vingerne af yngre børn.