Bøger / faglitteratur / kogebøger

Min italienske drøm : de bedste italienske retter


Beskrivelse


En samling af forfatterens italienske livretter, både de klassiske italienske retter og de lidt mere specielle, samt gode råd til, hvordan man gebærder sig i det italienske køkken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 20. apr. 2009

Italiensk mad er altid populært, og forsidens billede af en storsmilende Eva Ravnbøl gør, at bogen nærmest sælger sig selv.

Eva Ravnbøl er p.t. nok mest kendt for sin medvirken i DR's Min italienske drøm. Hun har tidligere været med i andre tv-programmer og hun er madskribent i forskellige magasiner. Hun har boet i Rom i 20 år og sammen med Søren Rud har hun udgivet bogen Romerske restauranter, 2007. I denne bog har hun samlet en lang række af sine italienske yndlingsretter inden for antipasti, forretter, hovedretter og desserter. Her er både de klassiske retter som marinerede auberginer, pasta med kødsovs og tiramisu, men også mere specielle. Grundlaget for det italienske køkken er enkelhed og gode råvarer. Det med det enkle, synes jeg er kendetegnende for opskrifterne her, uden at der af den grund bliver tale om fast food. Udover opskrifterne er der tips til det italienske køkken og det som Eva Ravnbøl kalder pasta-grundloven, og som jeg med skam at melde ofte har overtrådt. Lov nr. 1 er: pasta er en forret, ikke en hovedret - og aldrig tilbehør til en hovedret.

Kogebøger med mad fra Italien har vi rigtig mange af. I 2007 udkom Sølvskeen, som næsten kan kaldes en grundbog inden for det italienske køkken, men derudover kan vi vist roligt sige, at bibliotekerne er velforsynede.

Min italienske drøm er en indbydende og lækker illustreret kogebog med opskrifter, der er forholdsvis enkle at lave og med ingredienser, der er til at få fat på.