Bøger / skønlitteratur til børn

Min magiske enhjørning


Beskrivelse


Billedbog med effekter. Den lille enhjørning Flora er fuld af magi. Hun skaber fest og farver med sit tryllestøv. Se, hvordan billederne forandrer sig, når du bruger bogens effekter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2018

af

af

Bo Knudsen

d. 6. dec. 2018

Farvestrålende billedbøger med tykke papsider og sjove effekter. 2-3-årige kan kigge på søde drager og enhjørninger og sammen med en voksen lege med bogens bevægelige dele.

To 18x18 cm billedbøger med papsider. Forsiden og hvert af de fire opslag har en effekt, der enten skal drejes på, hives i eller skubbes frem og tilbage. I "Min magiske enhjørning" ser vi enhjørningen Flora skabe farver og glæde med sit tryllestøv. I "Min magiske drage" ser vi dragen Drufus passe på slottet og flyve tur med prinsen og prinsessen. Der er 1-2 korte sætninger pr. opslag. Det er tegnerens første bøger i Danmark. I serien findes også en, endnu ikke oversat, bog om havfruer.

Der er umiddelbar appel til de yngste billedbogslæsere med pastelfarver, glimmer og bevægelige dele. Der er en spinkel handling i den ene bog, "Min magiske drage". Men det er helt klart de søde figurer, farverne og legen med effekterne, der er det væsentlige, og ikke handlingen. Selvom papsiderne er tykke, og effekterne er kraftige og velfungerende, så kan nysgerrige børnefingre hurtigt skade bogen.

Hvor er den lille drage?Søde dyr er også en papbog med hyggelige drager. Der er ingen enkle billedbøger om enhjørninger, men børn, der kender "My Little Pony", vil have mødt tilsvarende kulørte enhjørninger. Farver og stil minder meget om Søde dyrHvor er den lille drage? er også en papbog med hyggelige drager. Der er ingen enkle billedbøger om enhjørninger, men børn, der kender "My Little Pony", vil have mødt tilsvarende kulørte enhjørninger. Farver og stil minder meget om .