Bøger / faglitteratur / erindringer

Min rejse til rummet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om Andreas Mogensen (f. 1976), hans målrettede karriere for at blive optaget ved Den Europæiske Rumorganisation og den 10 dage lange rumrejse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2016

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 4. aug. 2016

Populærvidenskabelig biografi om den første dansker i rummet henvendt til et bredt publikum.

Andreas Mogensens barnedrøm var at blive astronaut. Bogen gennemgår hans målrettede karriere for at blive optaget ved Den Europæiske Rumorganisation, hvilket skete i 2009. Bogen gennemgår optagelsesprocedure, uddannelse, udvælgelse og klargøring til rejsen til rumstationen. Den anden halvdel af bogen gennemgår den 10 dage lange rejse i 2015. Bogen veksler mellem Andreas Mogensens korte kommentarer, de to forfatteres gennemgang (begge journalister på tidsskriftet Ingeniøren) og mere generelle baggrundsoplysninger. Gennemillustreret med fotos i farve og sort-hvid.

Bogen er afvekslende, underholdende og informativ: Læseren får dels et indblik i hovedpersonens oplevelser og følelserne ved dem, dels mere nøgterne videnskabelige forklaringer såsom fx besværlighederne med at udføre hverdagsting i vægtløs tilstand; ofte lidt humoristisk fortalt. Det mere generelle stof bliver på denne måde mere levende og vedkommende. Godt støttet af fotoerne i god kvalitet.

Andreas Mogensen er formentlig den eneste danske astronaut, der bliver udvalgt inden for en meget lang periode, og dette er den første bog om ham. Den er et dansk supplement til Rejsen ud i rummet, 2007.


Weekendavisen

d. 2. sep. 2016

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 2. sep. 2016