Bøger / faglitteratur / opskrifter

Min vej til et sundt liv


Beskrivelse


Anne Dorthe Tanderup (f. 1972) fortæller om sine år som professionel håndboldspiller, om privatlivet, og om at få forståelse for kostens betydning for præstation og velvære. Med opskrifter uden gluten, sukker og mel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 26. aug. 2013

Anne Dorthe Tanderup fortæller her om sin tid som professionel håndboldspiller og om, hvordan hun efterhånden får en forståelse for kostens betydning for præstation og velvære. Bogen henvender sig derfor både til læsere, der tiltrækkes af kändiseffekten, og til læsere der interesserer sig for kost og sundhed. Behøver ingen formidling.

Veloplagt fortæller Anne Dorthe Tanderup (f. 1972) om sine år som professionel håndboldspiller, indtil hun må stoppe som 25-årig pga. en skade. Samtidig fortæller hun om, hvad der sker i privatlivet, hvor hun kommer til at danne par med cykelrytteren Bjarne Riis. Efter hun finder ud af, hvad fastekure og den rette kost betyder for hende selv og den voksende familie, uddanner hun sig til kostvejleder, og bogen afsluttes med udvalgte opskrifter fra hendes kostkoncept, Performance Cooking, der kan bruges af såvel professionelle sportsfolk som alle andre. Gennemgående for opskrifterne er, at der ikke bliver brugt gluten, sukker eller mel.

Om livet på kvindelandsholdet findes bl.a. Peter Bennett: Jernhårde ladies, 1996, Marianne Florman: En jernlady's lærdom og Henrik Madsen: Anja, 2004. Om, hvad kosten kan betyde for en familie, findes fx Ninka Mauritson: Kernesund familie sådan!, 2007, og måske også Annebeth Rosenvinge: Hold familien sund - men spis brød til, 2011.

Uden at blive privat fortæller Anne Dorthe Tanderup om sit håndbold- og familieliv og om kostens betydning for trivsel, velvære og præstation. Kan bruges bredt.