En opvækst under Saddam Husseins terrorregime i Irak er et godt indblik i andre landes kulturer og skikke. For danskerne giver romanen en mulighed for en større forståelse for indvandrernes baggrund. For indvandrerne en anledning til selv at erindre ungdommens drømme og det tabte land på godt og ondt.
Bahâa og Robban er eksilirakere og møder hinanden i 2001 i Marokko. Det bliver til en fælles fortælling om deres opvækst i Bagdad. Det er en barsk fortælling om terror og tortur og den angst og fremmedhed, det medførte. Men også med denne baggrund vokser børnene op og skal selv udforske livet og gøre deres erotiske erfaringer. Vi får indblik i hverdagslivet og omgangsformer, men også i "det forbudte Bagdad" med bordeller og ikke mindst Robbans faders forhold til en danserinde. Romanen er skrevet i et lidt højstemt sprog, men den er velkomponeret og klar i sit budskab om, hvor stor en styrke der skal til for nå ned til minderne.
M. Alfaker er bosiddende i Danmark og er tidligere kendt for sine digtsamlinger, og han er repræsenteret i flere antologier om kulturmøder og flygtninge. Erindringerne Bagdad-bloggen, 2004 af S. Pax fortæller også om ungdom under S. Hussein.
En velkomponeret erindringsroman i et lidt højstemt sprog er primært en skildring af opvækst og ungdom under S. Hussein, men den giver også et godt indblik i hverdagslivet og forholdet mellem mænd og kvinder i Irak.