Bøger / faglitteratur / øvelser

Mindfulness til løsning af dagligdags problemer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juli 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 23. juli 2014

Bogen er for enhver, der ønsker at bruge mindfulness som metode til at overkomme dagligdagens problemer såvel store som små: spiseproblemer, parforholdsproblemer, søvnproblemer, fordøjelsesbesvær, angst, depression og stress selvfølgelig.

Ronald D. Siegel er amerikaner, psykolog og forfatter til en del bøger om mindfulness. Det er hans første bog på dansk. Det er ikke hans påstand, at mindfulness kan løse alle problemer, så man lever sit liv i ubekymrethed. Det var oprindeligt hans egen fejlagtige overbevisning. Men mindfulness er en metode til at tackle de vanskeligheder menneskelivet uvægerligt byder på. Det er Siegels styrke, at han er så god til at formidle, hvordan man kan bringe mindfulness ned på et jordnært plan i sin hverdag. Bogens tekst er let forståelig og flyder godt af sted, så den umiddelbart kan læses af enhver. Men omfanget vil nok begrænse læsergruppen noget. Til gengæld kan man udmærket nøjes med at koncentrere sig om den eller de problematikker, som man særligt vil arbejde med. Og arbejde er der nok af i bogen, som er fyldt med øvelser og anden inspiration.

Mange mindfulness-bøger handler om stress, ledelse og andre tunge temaer - som fx Knockout : når stress rammer, Mindfulness på arbejde og Lev med livets katastrofer. Denne er lidt lettere i sit fokus og medinddrager et stort spekter af de udfordringer, vi alle møder.

Bogen her er et fint og seriøst supplement til de mange bøger om mindfulness, der i forvejen befinder sig i bibliotekerne.