Bøger / faglitteratur / øvelser

Mindfulness : ansvar, selvindsigt og fuld tilstedeværelse


Beskrivelse


Om at være til stede i nuet, at opnå selvindsigt, at være autentisk over for sig selv og andre og om at tage ansvar for sin egen lykke gennem en postitiv livsanskuelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Selv om bogen er skrevet ud fra klassiske buddhistiske begreber har den en relativ bred målgruppe i alle som søger spirituel inspiration og praktiske øvelser, der måske kan hjælpe i en stresset hverdag.

Forfatteren skriver selv, at hun i "firserne var med på guldflippet og yuppie-livsstilen med skulderpuder, attachétaske og koboltblå Montana-reoler". Senere hopper hun af overhalingsbanen, søger spirituel inspiration, dyrker yoga på Sydneys strande, "og hang ud med buddhistiske munke i Blue Mountains". Med baggrund i sin personlige udvikling, en HD i afsætning, og bl.a. en psykoterapeutuddannelse, nu selvstændig konsulent, skriver hun denne bog om spirituel selvudvikling ud fra buddhistiske begreber. Som titlen Mindfullness gælder det at være tilstede i nuet. Som Stadil, Hummel-direktør og buddhist skriver i sit forord: "Min egen lægmandsfortolkning er, at mindfullness er et fyldt sind, i modsætning til et sind, der er splittet af indre dialog." Om bogens sigte skriver forfatteren bl.a.: "Det er ikke en buddhistisk udredning, ej heller en terapeutisk vejledning, men en brugermanual for mennesker i erhvervsmæssig kontekst." Hvert afsnit med overskrifter som "Ved du selv hvad du vil?", "Hvem er jeg", eller "Selvdisciplin og vaner" er fulgt af praktiske øvelser. Det kan være at føre en logbog, eller en vane med hverdagsmeditation.

Der er ikke andre bøger om begrebet på dansk.

Nem at gå til buddhistisk spirituel selvudviklings-bog.