Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Mine første perlerier


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Tips ; Strygevejledning ; Afrikas dyr ; På bondegården ; I havet ; En tur i junglen ; Fantasiland


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2018

af

af

Marianne Agger

d. 30. nov. 2018

"Mine første perlerier" giver drenge og piger mulighed for let at lave fine perleplader ud fra mange forskellige mønstre. For børn fra ca. 3 år.

Ud fra kategorierne Afrikas dyr, På bondegården, I havet, En tur i junglen og Fantasiland præsenteres et udvalg af perleplademønstre med forskellige dyr og monstre. Hver kategori indledes med en tekst om emnet, og til hvert mønster fortælles fakta og historier om perlemotivet. Der står også hvor mange perler, man skal bruge i hvilke farver. Indimellem opskrifterne er der fotos af færdiglavede perleplader, der leges med eller udstilles. Der er tips til at komme i gang og en strygevejledning. Anja Takacs har lavet flere bøger om perlerier, og på hjemmesiden anjatakacs.dk kan man finde mere inspiration til perleplade-kreationer.

Det er en fin, gennemarbejdet bog med et indbydende layout. Den går længere ned i alder, end de fleste perleplade-bøger, ved kun at have mønstre med, der passer til en enkelt, kvadratisk plade, der gerne må være transparent, så man kan lægge pladen direkte på mønsteret, hvilket gør det langt mere enkelt at følge en opskrift. Opskrifterne er lette at gå til, og motiverne er søde og sjove. Illustrationerne er skarpe, og teksterne, der ledsager de enkelte motiver, er tilpasset målgruppen og giver en lyst til at lave netop det motiv.

Udover Takacs andre perlebøger findes fx Puslevenner I samme stil.