Bøger / faglitteratur / erindringer

Mine humørsvingninger og jeg - penge er roden til al angst


Beskrivelse


Martin Hansen har diagnosen bipolar lidelse og fortæller her om året 2016, hvor der skete store forandringer i hans liv. Henvender sig til psykiatere, pårørende og læsere med interesse for psykiske lidelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2022

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 28. jan. 2022

Martin Hansen har diagnosen bipolar lidelse og fortæller her om året 2016, hvor der skete store forandringer i hans liv. Henvender sig til psykiatere, pårørende og læsere med interesse for psykiske lidelser.

Da Martin i 2016 har fået nok af at møde i fogedretten for at tale om sin gæld, tager han skeen i den anden hånd og søger om gældssanering. Der er perioder hvor han lider af mange angstanfald og han er efterhånden rædselsslagen for både postkassen og e-Boks. Martin er 41 år, bor alene i en lejlighed i Valby, drikker (for meget) og skriver digte. Han arbejder med kundeservice, har gode kollegaer, men meget få personer kender til hans lidelse. Til en fest møder han Leonora, der ligesom ham selv har diagnosen bipolar lidelse. På grund af, eller på trods af netop dette, finder de støtte og sympati hos hinanden. Martin Hansen er et synonym, da forfatteren ønsker at være anonym. Han har tidligere udgivet biografierne Mine humørsvingninger og jeg : et liv med bipolar lidelse og Før mine humørsvingninger og jeg : et år med Jehovas VidnerMine humørsvingninger og jeg - et liv med bipolar lidelseFør mine humørsvingninger og jegDa Martin i 2016 har fået nok af at møde i fogedretten for at tale om sin gæld, tager han skeen i den anden hånd og søger om gældssanering. Der er perioder hvor han lider af mange angstanfald og han er efterhånden rædselsslagen for både postkassen og e-Boks. Martin er 41 år, bor alene i en lejlighed i Valby, drikker (for meget) og skriver digte. Han arbejder med kundeservice, har gode kollegaer, men meget få personer kender til hans lidelse. Til en fest møder han Leonora, der ligesom ham selv har diagnosen bipolar lidelse. På grund af, eller på trods af netop dette, finder de støtte og sympati hos hinanden. Martin Hansen er et synonym, da forfatteren ønsker at være anonym. Han har tidligere udgivet biografierne Mine humørsvingninger og jeg : et liv med bipolar lidelse og : et år med Jehovas Vidner.

En meget personlig og detaljeret biografi om et år i Martins liv. Bogen giver et godt indblik i de tanker og handlinger som forhindrer en person med bipolar lidelse i at leve et normalt liv. Bogen er skrevet med humor og stor selverkendelse.

Bipolar & mig : en fortælling om at kæmpe sig til et godt liv med bipolar handler også om personlige oplevelser med bipolar lidelse.