Bøger / faglitteratur / erindringer

Før mine humørsvingninger og jeg : et år med Jehovas Vidner : erindringer


Beskrivelse


16-årige Martins liv er fyldt med frihed, fester og forelskelser. Men da han falder for Anne-Mette, der er Jehovas Vidne, giver det store eksistentielle problemer og svære livsvalg for den allerede skrøbelige hovedperson.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 3. aug. 2020

16-årige Martins liv er fyldt med frihed, fester og forelskelser. Men han falder for Anne-Mette, der er Jehovas Vidne og så er spørgsmålet, hvad Martin er villig til at give kald på? En bog for unge som ældre læsere af selvbiografier.

Bogen er et tilbageblik på ungdomslivet som det tog sig ud for forfatteren i 1991, i en forstad til København. Vi følger Martin i et år af hans liv, hvor han forelsker sig i en pige der er Jehovas Vidne, og som gengælder hans følelser. Det giver store eksistentielle problemer og svære livsvalg for den allerede skrøbelige hovedperson. Bogen er en opfølgning på forfatterens tidligere bog Mine humørsvingninger og jeg der handlede om perioden 1994-2013, hvor han kæmpede med bipolar lidelse, misbrug, tvangsindlæggelser og hele det psykiatriske system. Denne handler om tiden før han blev diagnosticeret, men hvor man godt kan fornemme at noget er under opsejling. Forfatteren, der skriver under pseudonym, har også skrevet digtsamlingen Porcelænsdreng om det psykiatriske systemMine humørsvingninger og jeg - et liv med bipolar lidelsePorcelænsdrengBogen er et tilbageblik på ungdomslivet som det tog sig ud for forfatteren i 1991, i en forstad til København. Vi følger Martin i et år af hans liv, hvor han forelsker sig i en pige der er Jehovas Vidne, og som gengælder hans følelser. Det giver store eksistentielle problemer og svære livsvalg for den allerede skrøbelige hovedperson. Bogen er en opfølgning på forfatterens tidligere bog Mine humørsvingninger og jeg der handlede om perioden 1994-2013, hvor han kæmpede med bipolar lidelse, misbrug, tvangsindlæggelser og hele det psykiatriske system. Denne handler om tiden før han blev diagnosticeret, men hvor man godt kan fornemme at noget er under opsejling. Forfatteren, der skriver under pseudonym, har også skrevet digtsamlingen om det psykiatriske system.

Jeg blev hurtigt opslugt af bogen med dens medrivende skildring af ungdomslivets tumultariske følelser, som de fleste vil kunne genkende sig selv i. Samtidigt en respektfuld skildring af livet i Jehovas Vidner. En absolut anbefalelsesværdig erindringsbog, der kan læses som var det en roman.

Vorherres lille vidne er en anden selvbiografi om livet med JV, men her set indefra JV.