Bøger / skønlitteratur til børn

Mine to oldemødre


Beskrivelse


Billedbog om at have to oldemødre - én fra Norge og én fra Gambia - og om skrattende telefonsamtaler, gaver der bringer glæde og døden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2019

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 24. okt. 2019

Billedbog om at have to oldemødre fra hvert sit land, om gaver der bringer glæde og om døden! For 4-7-årige.

Hovedpersonen i denne fortælling er en pige med en mor fra Sverige og en far fra Gambia. Oldemoren fra Sverige ser pigen rigtig tit. Hun elsker at fortælle historier om dengang, hun arbejdede på et skib eller også synger hun sømandsviser eller råber af boksekampen i tv'et. Pigen har aldrig mødt oldemoren fra Gambia, men en dag, da faren har været på besøg i Gambia, har han en fin konkylie med hjem til pigen. Oldemoren ringer og fortæller, hvorfor pigen skulle have netop denne konkylie - en konkylie der faktisk ender med at gøre den svenske oldemor rigtig glad også. Pigen får et par år mere med den svenske oldemor, inden hun går bort og lige til det sidste er det konkylien, der bringer hende glæde.

Lisa Aisato har igen lavet en billedbog med så varme og fine illustrationer at man næsten føler de er levende. Historien er meget poetisk og fortæller om hvor forskellige - og ens - familier kan være. Samtidig fortæller den om døden og om at være parat til at dø og sige farvel.

Lisa Aisato har bl.a. tidligere illustreret SnesøsterenGræd blot hjerte -Oldemor, Frida og døden, som også handler om døden og om at sige farvel. Det samme handler Græd blot hjerte - og Oldemor, Frida og døden om. Den sidste har også en oldemor i hovedrollenLisa Aisato har bl.a. tidligere illustreret Snesøsteren, som også handler om døden og om at sige farvel. Det samme handler og Oldemor, Frida og døden om. Den sidste har også en oldemor i hovedrollenLisa Aisato har bl.a. tidligere illustreret Snesøsteren, som også handler om døden og om at sige farvel. Det samme handler Græd blot hjerte - og om. Den sidste har også en oldemor i hovedrollen.