Bøger / faglitteratur / erindringer

Minefelter : erindringer


Beskrivelse


Udenrigsreporteren Jens Nauntoftes (1938-2017) personlige liv. Igennem sin mangeårige karriere har han rapporteret fra krige og andre begivenheder over det meste af verden herunder Vietnamkrigen, konflikten i Israel/Palæstina og Berlinmurens fald, og han har interviewet personer som Gaddafi og Arafat.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 26. maj 2017

Jens Nauntofte (1938-2017) skriver her om sit liv, der tog udgangspunkt i Viborg, men som blev levet i verdens minefelter, hvorfra han i mange årtier som journalist rapporterede hjem til danskerne. For alle med interesse i krigsjournalistikkens væsen og verdens konflikter igennem de sidste mange årtier.

Jens Nauntofte vokser op i Viborg som den yngste i en børneflok og med en tyranisk far - noget der kommer til at præge ham livet igennem. Igennem sin mangeårige karriere som både freelance korrespondent og som ansat i DR, har han rapporteret fra krige og andre begivenheder over det meste af verden herunder Vietnamkrigen, konflikten i Israel/Palæstina og Berlinmurens fald, og han har interviewet personer som Gaddafi og Arafat. I bogen beretter han om konflikterne men også om livet som krigskorrespondent med alle de farer, det liv bringer med sig, og de personlige konsekvenser et sådan liv føre med sig.

Jens Nauntofte giver her et alvorligt indblik i livet som krigskorrespondent og de grufulde ting, som man oplever. Som læser sidder man tilbage med en ærefrygt og en større forståelse af de journalister, der sætter livet på spil for at rapportere hjem til os fra verdens brændpunkter.

Flere udenrigskorrespondenter har skrevet deres erindringer herunder Ole Sippel i KampklarUntold storiesMed kærlig hilsen, 2017, Steffen Jensen i Untold stories, 2012, samt Ulla Terkelsen i Med kærlig hilsen, 2016Flere udenrigskorrespondenter har skrevet deres erindringer herunder Ole Sippel i Kampklar, 2017, Steffen Jensen i , 2012, samt Ulla Terkelsen i Med kærlig hilsen, 2016Flere udenrigskorrespondenter har skrevet deres erindringer herunder Ole Sippel i Kampklar, 2017, Steffen Jensen i Untold stories, 2012, samt Ulla Terkelsen i , 2016.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2017

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 6. juni 2017

Jens Nauntoftes velskrevne erindringsbog er både et selvportræt af en journalistisk ildsjæl og en fortælling om konflikterne i verdens brændpunkter. Da Jens Nauntofte døde den 27. marts 2017, havde ha...


litteratursiden.dk

d. 14. sep. 2017

af

af

Hans Christian Davidsen

d. 14. sep. 2017

Udenrigsreporteren Jens Nauntofte var ikke kun begavet med et godt snakketøj. Han kunne også skrive sig lige ind i sin læser med billedsprog og stemninger, der appellerer til alle sanser. Hans fremra...


Kristeligt dagblad

d. 10. juni 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 10. juni 2017


Berlingske tidende

d. 26. maj 2017

af

af

Bent Blüdnikow

d. 26. maj 2017