Bøger / faglitteratur

Minervas ugle flyver kun i skumringen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Filosofisk indlæg i værdi- og samfundsdebatten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 20. okt. 2014

Den gamle knark Bora har sværere end filosoffen Hegel ved at se verden og tilværelsen i kun et fornuftigt fugleperspektiv, og gør sig tanker om fortid, nutid og fremtid. Til læsere af filosofisk værdidebat.

Titlen på denne bog er et Hegel-citat i betydningen, at den fulde forståelse først opnås når toget er ved at være kørt. Det er det for den vrede knark og romantiker Bora, som har sværere ved at finde sig til rette som menneske, end hans kat har det med at være kat. Bora filosoferer, og kommenterer, i en lang flydende monolog blandt meget andet over samfundsformer, mennesket, naturen og den moderne konsumvirkelighed. Bo Rasmussen (f. 1942) er teolog og filosof. Han har tidligere skrevet bla. Kolonihavefilosofi26 figurer i et landskab og senest 26 figurer i et landskabTitlen på denne bog er et Hegel-citat i betydningen, at den fulde forståelse først opnås når toget er ved at være kørt. Det er det for den vrede knark og romantiker Bora, som har sværere ved at finde sig til rette som menneske, end hans kat har det med at være kat. Bora filosoferer, og kommenterer, i en lang flydende monolog blandt meget andet over samfundsformer, mennesket, naturen og den moderne konsumvirkelighed. Bo Rasmussen (f. 1942) er teolog og filosof. Han har tidligere skrevet bla. Kolonihavefilosofi og senest .

Rasmussens alter ego Bora drømmer romantiske og realistiske drømme om et kærligt og kosmisk socialt fællesskab, og ender i kolonihaven med dannebrogsflag og kosmiske idealister. Teksten har essayistisk karakter og sproget flyder let og elegant med gode (og morsomme) pointer. Den kan læses som et filosofisk indlæg i værdi- og samfundsdebatten. Den er underholdende, velskrevet og vækker til eftertanke.

Værdi-debat med forfatteren selv som fiktionaliseret hovedperson. Ligger tematisk i forlængelse af forfatterens bog KolonihavefilosofiKolonihavefilosofi Værdi-debat med forfatteren selv som fiktionaliseret hovedperson. Ligger tematisk i forlængelse af forfatterens bog .Informationer og udgaver