Bogen vil både tiltale de, der kender Saabye Christensens forfatterskab og de, der er generelt interesseret i ny erindringsbaseret prosa. Kan også formidles til ikke digtlæsere.
Saabye står bag en række populære og anmelderroste romaner, men bogen her adskiller sig både i form og indhold fra hans øvrige forfatterskab. Mit danske album er en erindringsbog, der både rummer kortprosa og prosalyrik illustreret med private familiefotos. Hans far var dansk arkitekt, moren var norsk; de boede i Oslo, og familien tilbragte nogle ferier i København, som Lars var fascineret af. Bogen rummer skarpe, tænksomme og velmodulerede erindringsglimt fra 60'erne, der mikser forskellige perioder og indfanger den særlige tilstand og atmosfære der var:"..og i det samme huskede jeg/alt det der siden ville ske/tiden for vild i hundrede ituslåede ure/og jeg begyndte på den vej der fører/længst muligt væk fra mig selv//børn der bor hotel/drømmer som voksne". Bogen er også et fint portræt af den nyligt afdøde far, der selv har et par tekster med. Han er det centrale omdrejningspunkt i en lunt og fint skrevet erindringsbog.
Saabye er en herhjemme velkendt og værdsat forfatter, der har udgivet en række læste romaner. Men den prosalyriske erindringsbog her er den første af sin art fra forfatterens hånd. Aktuelt har den næsten jævnaldrende danske kollega Jens Chr. Grøndahl også netop udgivet sine erindringer.
Udsøgt, præcis og reflekterende erindringsbog i prosa og digt af den norske forfatter med de danske aner.