Bøger / faglitteratur / erindringer

Mit livs bane


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Johan Cruyff (1947-2016) inviterer indenfor i sit fantastiske fodboldunivers med beretninger om sit livs dramatiske kampe: dem på banen, dem i omklædningsrummet og dem på ledelsesgangen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2016

af

af

Per Månson

d. 25. okt. 2016

Cruyff havde 20 år som aktiv stjernespiller i især Ajax og Barcelona samt på det hollandske landshold. Derefter fulgte en lang trænerkarriere i bl.a. samme klubber. Han deler i bogen ud af sin erfaring og fodboldsstrategi. Bogen er både for den almindeligt fodboldinteresserede og for spillere og trænere.

Stort set hele Johan Cruyffs liv har været dedikeret til fodbold, hvor han som spiller bl.a. tre gange er blevet kåret som Årets Spiller i Europa. Bogen er en selvbiografi, men også en beskrivelse af Cruyffs spilfilosofi, der baserer sig på totalfodbold. Den er endvidere en beskrivelse af hans kamp mod bureaukratiet, der hersker i især Ajax Amsterdam, hvor pengemænd og magtmennesker tilsidesætter den viden, de aktive har for at fremme andre interesser end fodbolden. Forord af den danske tidligere Ajax-spiller Frank Arnesen.

Det er en begavet og engageret bog, der kommer bag kulisserne i den professionelle fodboldverden og som rummer mange anbefalinger til udvikling af både spil og organisation.

I forhold til de fleste fodboldbiografier er denne bog meget analyserende og politiserende. Der er ikke tidligere udgivet en bog på dansk om Cruyff. Om hollandsk fodbold er for nyligt udkommet De orange danskere.


Politiken

d. 9. jan. 2017

af

af

Peter Christensen

d. 9. jan. 2017