Hans Edvard Teglers virke i modstandsgrupperne BOPA og Holger Danske. Bogen kan læses af alle med interesse for besættelsen og personhistorie.
Hans Edvard Teglers blev som 17-årig draget ind i modstandskampen under besættelsen som en konsekvens af faderens død ved et torpedoangreb i 1940. Teglers var 14 år på daværende tidspunkt, og allerede tidligt blev han inspireret til modstand af de engelske radiotransmissioner. I 1943 deltager han i sin første sabotage, og det fører ham ind i BOPA. Der gives en beskrivelse af de forskellige aktioner, og beskrivelserne baserer sig delvist på Teglers' dagbogsnotater. Han arresteres for en banal aktion, men det lykkes ham af undslippe straf ved at spille sindssyg og blive erklæret uegnet til straf. Efter intern splittelse i BOPA søger Teglers i 1944 optagelse i modstandsgruppen Holger Danske, hvor han fortsætter sit virke. Den dramatiske tid op til befrielsen skitseres. Der er fotos og udsnit fra dagblade gennem hele bogen.
En fin, realistisk og dramatisk skildring af livet som modstandsmand under besættelsen. Der gives grundige beskrivelser af forskellige aktioner, likvideringer og organisationen i både BOPA og Holger Danske.
Om modstandskampen i BOPA findes bl.a. Sabotageorganisationen BOPA 1942-1945Helle, Ib og "1944"-gruppen og om andre frihedskæmpere findes fx Helle, Ib og "1944"-gruppenOm modstandskampen i BOPA findes bl.a. Sabotageorganisationen BOPA 1942-1945 og om andre frihedskæmpere findes fx .