Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Mørket & Sørøverne


Beskrivelse


Mørket. Manuel fortæller om at være bange for mørket, samtidig med at han frygter hans far aldrig kommer hjem fra en lang rejse, som faren skulle være kommet hjem fra to dage tidligere.
Sørøverne. 8-årige Manuel bor i Portugal. Han savner sin far, som er taget til Amerika. Da et skib forliser ud for kysten, fantaserer han om sørøvere, venskab og en druknet dreng.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 12. sep. 2017

Drengen Manuels virkelighed påvirkes kraftigt af hans drømme, fantasier og angst. Bogen kan læses af børn fra 10 år.

Bogen består af to noveller "Mørket" og "Sørøverne", som begge kredser om drømme, fantasier og angst. Novellerne hænger sammen. I "Mørket" møder vi den ensomme dreng, der er angst for mørket, og som er bange for at hans far er død under en lang rejse. I "Sørøverne" møder vi hovedpersonen, den 8-årige Manuel, der lever sammen med sin syge mor. Faren er, grundet arbejdsløshed, rejst til Amerika for at prøve lykken. I havet ud for landsbyen er et skib forlist, og det sætter gang i Manuels fantasi. Hans drømme og fantasier tager ham ud på et sørøverskib, og drømmene giver ham magten til at redde landsbyen fra plyndring og voldtægt. Denne lille bog er udgivet i forbindelse med 5-året for Pinas død.

To fantastiske noveller, især "Sørøverne" gjorde stort indtryk. Pinas evne til at lade drømme og virkelighed smelte sammen og påvirke hinanden er i en klasse for sig. Novellerne kan læses uafhængigt af hinanden, men ved læsningen af begge noveller, forstås Manuels fantasier og angst bedre.

Novellen "SørøvernePortugisisk antologi. Bind 1Engle græder ikke og andre historier" har tidligere været udgivet på dansk i 1990, , og er også en del af Portugisisk antologi. [Bind] 1. Der findes også noveller om angst, savn og drømme i Engle græder ikke og andre historierNovellen "Sørøverne" har tidligere været udgivet på dansk i 1990, Sørøverne, og er også en del af Portugisisk antologi. [Bind] 1. Der findes også noveller om angst, savn og drømme i Engle græder ikke og andre historierNovellen "Sørøverne" har tidligere været udgivet på dansk i 1990, Sørøverne, og er også en del af Portugisisk antologi. [Bind] 1. Der findes også noveller om angst, savn og drømme i .