Bøger / skønlitteratur / roman

Mørklagt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


19-årige Danielle indleder en affære med den excentriske Martin Blackwood. Hans sorte sind udtrykker sig gennem grænseløs sex og vold, alt imens han optræder som succesrig forretningsmand i den internationale erhvervselites inderkreds.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 5. sep. 2016

Excentriske rigmænd, der lever for magt, sex og flere penge. Og kvinderne omkring dem. En underholdende roman til dem, der elsker "Fifty shades", bare mere barsk og voldelig.

19-årige Danielle arrangerer at lade sig forføre af den 30-årige karismatiske forretningsmand Martin Blackwood. Martin er dybt plaget af sin hårde opvækst og afreagerer med sex og vold. Han kommer ind i erhvervselitens inderkreds, hvor man knytter helt specielle bånd. Danielle knytter sig til dobbeltagent Michaels/Martin Mikkelsen og skriver på en bog om sine oplevelser med Blackwood. 1. del af trilogi.

Bogen er skrevet i amerikansk underholdningsstil og kun stednavne afslører, at den delvist foregår i Danmark. Ret kulørt med gentagne beskrivelser af udseende og overdådig luksus. Den gradvise afdækning af Martin Blackwoods frygtelige opvækst bygger op til psykologisk portrættering, hvilket stort set er fraværende hos de andre hovedpersoner - Danielle og Martin Mikkelsen/agent Michaels. Historien om den helt almindelige 3.g-piges hverdag, langt fra Blackwoods polerede luksusliv, er ikke velintegreret og agenthistorien virker ufærdig. Måske de løse ender samles i fortsættelserne?.

En bid American psycho og en bid agentroman, et lille strejf Anne Rice-agtig homoerotik og et rigdomsglitrende univers a la Judith Krantz indgår i romanen, der også minder meget om "Fifty Shades"-serien, dog med flere handlingsspor end denne.