Bøger / faglitteratur / erindringer

Momse med demens : sådan skaber du lyse stunder i en svær tid


Beskrivelse


Mor og datter fortæller om at være pårørende til et menneske med diagnosen Alzheimer. Der veksles mellem den personlige beretning fortalt af datter og barnebarn til en dement kvinde og professionelle kommentarer fra en overlæge, en plejehjemsleder og psykologer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 9. aug. 2018

I denne bog får læseren gode råd og inspiration til at få flere gode og meningsfyldte øjeblikke sammen med et dement familiemedlem. Rettet mod pårørende, men kan også læses af folk, der arbejder professionelt med demente.

To journalister - mor og datter - står bag denne udgivelse om at være pårørende til et menneske med diagnosen Alzheimer. Bogen er delt op i tre hoveddele, der beskriver henholdsvis starten, midten og den sidste del af samværet med en dement pårørende. Bogen består af korte kapitler, der veksler mellem den personlige beretning fortalt af datter og barnebarn til en dement kvinde og professionelle kommentarer fra en overlæge, en plejehjemsleder og psykologer. Efter en kort indledende beskrivelse af demenssygdommen ligger hovedvægten på det at være pårørende med fokus på at opnå gode øjeblikke sammen med den demente.

Bogen veksler fint mellem den personlige beretning og de professionelle kommentarer. Der er mange konkrete hverdagseksempler på, hvordan man kan gribe besøg og samvær med et dement familiemedlem an.

Også Frederik Lindhardt beskriver i Lidt af farTøsne og forsytia forholdet til en dement forælder, mens en bog som Tøsne og forsytia fortæller om livet med en dement ægtefælle. Den her anmeldte skiller sig ud ved at kombinere den personlige beretning med professionelle kommentarerOgså Frederik Lindhardt beskriver i Lidt af far forholdet til en dement forælder, mens en bog som fortæller om livet med en dement ægtefælle. Den her anmeldte skiller sig ud ved at kombinere den personlige beretning med professionelle kommentarer.