En autofiktiv roman som i to dele fortæller dels om Vivecas opvækst som skilsmissebarn i Helsingfors i 1950'erne og dels følger hendes liv som finlandssvensk indvandrer i Danmark i de skelsættende år med ungdomsoprør og kvindefrigørelse. Primært til læsere med interesse i kvindeskæbner.
Viveca vokser op i en lille familie der tilhørte det dannede finlandssvenske mindretal i Helsingfors. Moren er tandlæge, faren arbejder i rejsebranchen, men da Viveca er 5 år, skilles forældrene pludseligt og dramatisk. Under en ferie i New York meddeler faren at han flytter til Mexico med en spansk ven. Hjemme hedder det sig, at far er på en lang rejse - skilsmisse er usædvanlig i miljøet. Moren videreuddanner sig og får arbejde først i USA, senere på tandlægehøjskolen i Århus og København. Viveca følger med ud i verden og gennemlever i Danmark sine unge og voksne år med kvindefrigørelse, ægteskab og tidligt moderskab. Også hun lever med udlængsel og savnet af sin far. Forf. er cand.phil i spansk og har skrevet flere fagbøger før sin romandebut.
Den lille velskrevne erindringsroman viser omkostningerne ved at udleve sine egne livsdrømme, både for forældrene og datteren. For Vivecas vedkommende er tiden og den danske kultur med hende, men balancen mellem familie og karriere er stadig svær at finde og kræver styrke og mod. Herudover bidrager den til øget forståelse med sit indvandrerblik på Danmark.
Lone Star udfolder tematikken om far-datter-forholdet.