Bøger / skønlitteratur / roman

Mordet på kommandanten. Bog 1 : En ide viser sig


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En helstøbt og genkendelig Murakami fortælling med mystik, liv, død, kunst og kærlighed i fokus.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2018

af

af

Karina Høyer

d. 26. apr. 2018

En helstøbt Murakami-fortælling med mystik, liv, død, kunst og kærlighed i fokus. Til både de faste Murakami-læsere, men også til læseren, der har lyst til at prøve kræfter med det store og mystiske forfatterskab.

Den navnløse fortæller er kunstmaler og ikke mindst en utroligt dygtigt portrætmaler. Han bliver forladt af sin kone og lejer sig efterfølgende ind i et gammelt hus højt oppe bjergene udenfor Tokyo. Husets tidligere ejer er kunstmaler og far til en af fortællerens gode venner fra tiden på kunstakademiet. Den eneste nabo er den stille og velhavende Hr. Menshiki, der pludselig kommer til at spille en stor rolle i hovedpersonens liv, da han beder ham om at male sit portræt.

En klassisk Murakami-fortælling, som lever op til de store forventninger til den nye udgivelse. Sproget er både elegant og flydende, humoristisk og reflekterende og som altid spækket med skæve metaforer, præcis som vi kender fra Murakamis øvrige forfatterskab. Romanen har en række litterære henvisninger bla, til Alice i Eventyrland og Kafka, som giver romanen et ekstra elegant lag. En storslået roman, som er første bind i en serie på to, der ikke kun appellerer til faste Murakami-læsere, men som også anbefales læsere, der har lyst til at prøve kræfter med Murakamis forfatterskab og særlige genre.

Kunsten og især maleriets mystik beskrives også i Det jeg elskede af Siri Hustvedt.


litteratursiden.dk

d. 29. maj 2018

af

af

Anne Birgitte Hundahl

d. 29. maj 2018

Mageløs, magisk og mystisk - Murakami har gjort det igen. En genial historie, der er umulig at lægge fra sig, om kunst, kærlighed, ideer og alt det vi ikke kan se, men som alligevel findes. ’Mordet p...


Berlingske tidende

d. 26. maj 2018

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 26. maj 2018


Jyllands-posten

d. 24. maj 2018

af

af

Christian Møgeltoft

d. 24. maj 2018


Kristeligt dagblad

d. 25. maj 2018

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 25. maj 2018


Weekendavisen

d. 25. maj 2018

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 25. maj 2018


Standart

Årg. 33 nr. 1 (2019

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 33 nr. 1 (2019