Bøger / faglitteratur / reparationshåndbøger

Motorcykelhåndbogen


Beskrivelse


For entusiaster af veteranmotorcykler som ønsker at vide noget om reparation og i det hele taget at få en deltaljeret viden om motorcyklens mekanik og maskindele.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2010

af

af

Henrik H Pedersen

d. 15. apr. 2010

Til motorcykel-entusiaster, specielt dem med interesse for veteran-motorcykler og reparation.

Bogen er et genoptryk af Mogens H. Damkiers klassiske Motorcykelhåndbogen, der blev udgivet i 1955. Seneste udgave er en 4. udgave på Clausens Forlag fra 1972. Nærværende udgave er udvidet med større afsnit om motorcyklens elsystem og skivebremser, så indehavere af motorcykler fra 60'er og 70'erne kan bruge bogen. Mogens H. Damkier (1919-2009) var grundlægger af bladet Skandinavisk Motor Journal og en af Danmarks mest legendariske motorjournalister. Bogen er en guldgrube for entusiaster af veteran motorcykler, af forskellige almindelige mærker, som ønsker at vide noget om reparation og i det hele taget at få en deltaljeret viden om motorcyklens mekanik og maskindele. Mogens Damkiers fortællestil er pædagogisk omstændelig og måske ikke overraskende lidt gammeldags. De mange tætskrevne sider vil måske skræmme nogle yngre ejere af veterancykler. Bogen er rig på s/h grafiske gengivelser af de forskellige maskindele. Sidst i bogen findes desuden et større udvalg af brochurer, i farver, fra 50'erne og til 70'erne.

Der findes reparations bøger om Nimbus og Triumph, men denne bog indeholder en generel detaljeret viden om motorcyklens teknik fra 50'erne og til 70'erne.

Detaljeret, generel og grundig reparationshåndbog for ejere af veteran motorcykler fra 50'erne og til 70'erne.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Anne-Grethe Kragsholm

d. 5. apr. 2019

Denne efterspurgte bog er nu kommet i en ny, let revideret udgave. Bogen gennemgår motorcyklens forskellige dele og deres funktion således, at læseren selv bliver i stand til at finde og evt. selv reparere fejl. Bogen rangerer højt over den trivielle motorkøretøjslitteratur ved sit omfattende, teknisk saglige indhold. Tidligere udgaver er ikke hermed forældede. For alle voksenafdelinger.