Bøger / faglitteratur / biografier

Munken fra Nordhavn : historien om en mand


Beskrivelse


Munk, hashsmugler, bogtrykker, lastbilchauffør, isolationsfange og virtuos. Den sande historie om 64-årige dansk-jamaicanske Robert, der i jagten på mening med livet har været længere ude i tilværelsens yderpositioner og tættere på nogle af verdenshistoriens store personligheder og begivenheder, end de fleste andre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 27. feb. 2020

Den usædvanlige historie om et usædvanligt og fascinerende menneske, der har taget lidt af hvert fra livets hylder, og nogle gange sluppet godt fra det. Til læsere af anderledes livsfortællinger.

Historien om 67-årige dansk-jamaicanske Robert, hvis livsfilosofi har bragt ham vidt omkring geografisk og erhvervsmæssigt. Robert, hvis efternavn ikke nævnes i bogen, var et vidunderbarn, der ikke kunne indordne sig, og som midt i 1960'ernes hippiemiljøer tog godt for sig af stofferne. Ad omveje blev han bl. a. tømrer, trucker, bogtrykker og fotograf. Også de mere lyssky fristelser har Robert haft svært at sige nej til, og han har prøvet at være både menneske- hash- og våbensmugler. Ind imellem var han medlem af Black Panthers, hang ud med Bob Marley og Kim Larsen, har mødt Saddam Hussein, kørt våben til Iran og meget andet. Robert blev tidligt en del af et hinduistisk klostersamfund i jylland, og munketilværelsen, der varede mange år, satte sig dybe spor i Roberts åbne, antiautoritære og antimonetære livssyn. Sigurd Hartkorn Plaetner, der tidligere har arbejdet med grænsen mellem fiktion og dokumentar, har også lavet en podcast-serie om Robert.

Gribende og spændende fortælling, der ofte får en til at standse op og tænke, om det virkelig kan være sandt. Under alle omstændigheder er det meget underholdende læsning, og på sin vis også livsinspirerende.

Biografier som fx SmuglerTruckerlivetIntet og alting, Truckerlivet og Intet og alting har aspekter af Roberts historieBiografier som fx Smugler, og Intet og alting har aspekter af Roberts historieBiografier som fx Smugler, Truckerlivet og har aspekter af Roberts historie.


litteratursiden.dk

d. 17. maj 2020

af

af

Jette Landberg

d. 17. maj 2020

Hvirvlende og vild biografisk roman om dansk-jamaicanske Robert, der har levet et voldsomt og anderledes liv som munk, langturschauffør, hashsmugler og alt muligt andet. Romanen er vild, fordi Robert...