Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Musa maler bil


Beskrivelse


Musa har en bil, han vil male sammen med Jonas. Musa vil male bilen, så den ligner en jaguar. Drengene maler bilen gul og brun, så den ligner en jaguar. Musa sætter sit tøjdyr, en jaguar, foran på køleren.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 20. feb. 2014

I serien Lydret ps. Mini kommer her to bøger til den allerførste selvstændige læsning. Fra 6 år/ bh.kl. Let-tal 8.

To bøger om vennerne Musa og Jonas. Teksten er superlet at læse. Den består af 90 ord, hvoraf halvdelen er lydrette. Der er primært anvendt direkte tale, og rigtig mange gentagelser karakteriserer teksten. Illustrationerne fylder hele opslag, og den korte tekst er sat nederst på opslagene. Sproget er varieret og nutidigt. Omslagene er farverige og viser de to drenge i færd med at male bil og på tur i skoven, hvor myg sværmer omkring dem. Drengene ser i Musa og myggen, at Brian slår en dreng. Drengene taler om, at man ikke må slå. Musa ser en myg på hans ben, Han slår den. Pludselig ser Jonas en myg på Musas hals. Jonas slår Musa, for myggen vil stikke Musa. Musa ler. Godt du ikke er en bjørn, siger han. I Musa maler bil maler drengene Musas bil. De taler om, hvilke farver bilen skal have. De vil male bilen gul og brun, så den ligner en jaguar. Musa har et tøjdyr, en jaguar, som sidder foran på bilen. De små pointer med bjørnetjeneste og jaguaren er umiddelbar forståelige for den voksne læser, der så må forklare ordenes konnotationer for barnet.

Fornylig kom Mik 6 år og Gys, Mik! af Marie Rørbæk.

Vi kan ikke få nok at kvalitetsbøger til den allerførste læsetræning. Jørn Jensen formår her at skrive to lydrette og letlæselige bøger med et lavt let-tal, og hvor historierne har et sjovt indhold med fine pointer. Til frilæsning fra 0. klasse.