Bøger / faglitteratur til børn

Myter og mysterier - Illuminati


Beskrivelse


Om hvordan Johann Adam Weishaupt grundlagde Illuminati i 1776 med det formål at lave en samfundsomvæltning gennem uddannelse og oplysning. Gennem flere fortællinger om bl.a. tempelridderne og oplysningstidens opdagelser belyses forskellige teorier om Illuminati.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 6. juni 2018

To fagbøger i serien "Myter og mysterier" om ufoer og liv i rummet samt om broderskabet Illuminati. Bøgerne er særlig egnet til skoleopgaver til gode læsere fra 11 år, men også voksne kan få glæde af denne serie.

"Ufoer og liv i rummet" er den 4. bog i serien. Bogen har først en definition og gennemgang af ufologi som begreb. Derefter udforskes forskellige historier om ufoer og liv i rummet som fx Roswell, New Mexico, Area 51, afgrødecirkler og "Men in Black", og bogen forsøger at give svar på disse teorier. "Illuminati" er den 5. bog i serien. Den indledes med begrebsforklaring. Så fortælles historien om hvordan Johann Adam Weishaupt grundlagde Illuminati i 1776 med det formål at lave en samfundsomvæltning gennem uddannelse og oplysning. Gennem flere fortællinger om bl.a. tempelridderne og oplysningstidens opdagelser belyses forskellige teorier om Illuminati. Bogen har flere henvisninger til Engle & dæmoner af Dan Brown. Mellem kapitlerne står udtalelser fra Illuminati med forklaring. Begge bøger har mange billeder og tegninger.

Det er omfattende og grundige bøger om spændende emner, som fortælles i et meget forklarende sprog, godt suppleret af billeder og tegninger.

Ligner de øvrige i serien fx Jack the RipperKonspirationsteorier. Både teorierne om hemmelige selskaber og ufoer fortælles i KonspirationsteorierLigner de øvrige i serien fx Jack the Ripper. Både teorierne om hemmelige selskaber og ufoer fortælles i .