Bøger / faglitteratur / billedværker

Mythologies - the beginning and end of civilizations (flere sprog)


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2020

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 16. juni 2020

Verdenshistoriens vigtigste myter indrammet i én udstilling. Det brede udsnit af kunsthistorien, som udstillingen og denne bog repræsenterer, gør, at bogen henvender sig til læsere med akademisk interesse i myter i et kunsthistorisk perspektiv.

Bogen er udgivet i forbindelse med udstillingen "Mythologies - the beginning and end of civilizations" på Aros. "Myte" er et stort begreb, der favner mange ting, men i sin kerne er myterne med til at binde os sammen som mennesker, og de er med til at skrive vores historie, både i forhold til samfundsformer, politik og kunst. Og det er netop dét, som er kernen i udstillingen på Aros og den røde tråd i denne udgivelse. Bogen indledes med en længere introduktion/artikel skrevet af direktøren på Aros i samarbejde med en museumsinspektør fra Aros. Her behandles myten på et overordnet plan. Derefter følger seks akademiske artikler med titler som "Myter om menneskets oprindelse," "Det kolde, mediearkæologiske blik" og "Kvinder i mytologier.".

Fin udgivelse. Bogen er lækker rent grafisk, og artiklerne er både spændende og vedkommende. Derfor kan den også bruges til dem der "bare" har interesse i myter og som ikke nødvendigvis vil se udstillingen.

Den globale fortællingCool, calm and collected er en spændende bog om myter, og et andet eksempel på en fin Aros-udgivelse er Cool, calm and collectedDen globale fortælling er en spændende bog om myter, og et andet eksempel på en fin Aros-udgivelse er .Informationer og udgaver