Bøger / skønlitteratur / roman

Når de døde vågner : spændingsroman


Beskrivelse


Den unge vicestatsadvokat Sabrina D'Avalos efterforsker fundet af en container fyldt med lig. En af de myrdede arbejdede på et projekt som skulle umuliggøre kopiering af modetøj, og Sabrina aner en mulig forbindelse til mafiaens mord på hendes far.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 12. sep. 2011

Med en handling der udelukkende foregår i Italien er bogen måske ikke for alle, men bogens mafiatema kan med fordel formidles til mænd. Læsere af forfatterens tidligere udgivelser vil ikke blive skuffede. Det løse omslag sælger bogen godt, men bemærk at selve bogens forsider er uden tryk.

Efter de vellykkede og populære Passageren, og Den gode datter, 2010, er den tidligere overlæge nu klar med et helt nyt plot. Scenen er sat til havnen i Napoli, hvor den unge vicestatsadvokat Sabrina D'Avalos er blevet tilkaldt efter et uhyggeligt fund af mere end 50 lig i en container. En af de myrdede arbejdede på et projekt som skulle umuliggøre kopiering af modetøj, og Sabrina aner en mulig forbindelse til mafiaens mord på hendes far. Drevet af et ønske om hævn indleder hun en nærmest desperat jagt på bagmændene, men opklaringen hindres, da flere højtstående personer har deres helt egen dagsorden med hende. Handlingen er både neglebidende og begavet og har fint flow, der holder læseren fanget helt til sidste side. Medvirkende til den gode læseoplevelse er også, at Jacobsen nu har droppet nogle af sine mange fremmedord, og omsider har fået ryddet op i de lidt søgte sproglige metaforer, som har plaget hans tidligere bøger. Forholdsvis korte kapitler og god sats.

Uden at nå helt de samme højder kan man sagtens drage paralleller til John le Carrés eller Frederick Forsyths internationale thrillere.

Øvelse gør mester, og Jacobsen har i tredje udgivelse succes med en strammere stil.


Weekendavisen

d. 25. nov. 2011

af

af

Morten Beiter

d. 25. nov. 2011