Bøger / faglitteratur / vejledninger

Når I har sagt ja : en samtalebog for ægtepar


Beskrivelse


Samtalebog med 30 tekster om universelle og aktuelle emner om parforhold. For læsere, der ønsker ægteskabsvejledning med bibelen som udgangspunkt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2021

af

af

Hamide Kara

d. 27. maj 2021

Samtalebog med 30 tekster om universelle og aktuelle emner om parforhold. For læsere, der ønsker ægteskabsvejledning med bibelen som udgangspunkt.

Forfatter og prædikant Per Bøndergaard er vejleder i Luthersk Missions Forlovelsessamtaler. Med overskrifter som "Hvem er du?", "Svigermor eller Gud?", "Moderne ledelsesstruktur", "Har I jeres forældre med i alt?", "Kan du spille guitar", "Hvor mange penge er mange penge nok?", "Det kræver tillid at være nøgen" m.fl. skriver Bøndergaard, at bogen skal bruges til at par sætter tid af til hinanden. I forordet anbefaler forfatteren, at man læser de 30 afsnit i bogen, evt. et afsnit pr. dag, uden forstyrrelser som børn, mobiltelefoner m.m. Forfatteren skriver, at alle par har brug for at tale sammen om hinanden og ægteskabet for at holde den gode samtale i live. Bogens tekster tager udgangspunkt i bibeltekster og samtaler, som bruges i forlovelsessamtalerne, hvor par får hjælp til at stille hinanden spørgsmål, inden de skal giftes. Bogen indeholder info om forfatteren samt skriftstedsregister.

Bogen er et redskab med et klart budskab. Når man har sagt ja, er det nødvendigt, at man afsætter tid til hinanden og vedligeholder den gode samtale. Hvert tekst indledes med bibelvers og afsluttes med gode samtalespørgsmål. For samtalen sikrer, at forholdet styrkes og positiv energi sikres.

Om parforhold og kristendom findes fx 12 ting jeg gerne ville have vidst før vi blev giftDet sårbare samliv og Det sårbare samlivOm parforhold og kristendom findes fx 12 ting jeg gerne ville have vidst før vi blev gift og .