Især for skoleledere, men også ledere af andre institutioner, der ønsker at gå dybere ind i teorien om moderne ledelse, der snarere handler om ledelse af andres ledelse. Bogen bygger bl.a. på Luhmanns teorier og er på et ret højt niveau.
På en skole er lærerne ledere i klasserne, den overordnede ledelse er en funktion i organisationen, der faciliterer og udstikker rammer for medarbejdernes ledelse. En ledelsesform der er nødvendig i organisationer med komplekse forhold, nemlig at alt måske også kan være på en anden måde, og der ikke er en endegyldig sandhed om, hvordan tingene skal gøres, og hvad der skal gøres. I de 6 afsnit kommer forfatterne rundt om begrebet ledelse af ledelse. 3 af forfatterne er lektorer på VIA University College, og bogen er et af resultaterne af et udviklingsprojekt om ledelse af ledelse i praksis. Lars Qvortrup har medvirket som sparringspartner og er også forfatter til det første afsnit. En lang litteraturliste indeholder mange af de store teoretikere som Luhmann, Golemann, Foucault og Bateson.
Bogen her er på et højt teoretisk niveau og kræver kendskab til fx Luhmann og Batesons teorier. Bogen Systemisk ledelse - teori og praksis, 2012, beskriver emnet generelt ikke specielt for skoler. Disse teorier ligger fx også på linje med Unboss af Kolind, 2012.
Bør absolut læses af skoleledere og andre ledere af komplekse institutioner, men kræver teoretisk forhåndskendskab.